2009.11.06. 08:34 cukor-nelkul

A csicsóka és a candida

Címkék: candida csicsóka prebiotikum probiotikum

 

 

A candidózistól leginkább a fiatal nők szenvednek, akik többnyire ösztrogéntartalmú fogamzásgátlókat, vagy a bőrön erythromycin-tartalmú krémeket nagyobb mennyiségben használnak. 

Candida okozta hüvelygyulladás kialakulását az antibiotikumok szedése is elősegíti. Következményként az immunrendszer meggyengül, és a normális baktériumflóra helyébe - amely egyébként képes lenne a Candida felszaporodását megakadályozni - a Candida felszaporodása következik. A candidózisban szenvedők tünetei megszűnnek az egészséges baktériumflóra helyreállása után ebben pedig az inulin is segíthet.

 

A csicsóka fokozza az emésztőszerveknek a vírusos és bakteriális fertőzésekkel szembeni ellenálló-képességét, illetve gátolja a paraziták bejutását és szaporodását a belekben. Ideális életkörülményeket teremt a bélflóra hasznos baktériumai számára. A csicsóka ezért bizonyítottan gátolja a diszbakteriózis folyamatának kialakulását. Ez a tulajdonsága hatékonyabbá teszi a bélflóra káros baktériumai elleni küzdelmet, mivel olyan környezetet teremt, amely kedvezőtlen e káros baktériumok szaporodásához. Emellett a csicsóka az érfalakban végbemenő meszesedési folyamatokra is kedvezően hat. Elősegíti a gyomor- és a bélfalon az egészséges nyálkahártya kialakulását.

 

A véredényekre gyakorolt kedvező hatások jelentős mértékben segítik a betegségektől legyengült sejtek regenerálódási folyamatait.

 

Fogyasszon Ön is csicsókából készült élelmiszereket és étrend kiegészítőket !

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csicsoka.blog.hu/api/trackback/id/tr501504131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása